Nieuws

Denk en doe mee; hoe ziet onze gemeente eruit in 2040?

Van 28 september tot en met 1 oktober kun je meedoen aan de Week van de omgeving. Er zijn meer dan 20 workshops over verschillende onderwerpen: van groen in de bebouwde kom tot voldoende woningen voor alle leeftijdscategorieën in Soest en Soesterberg.

 

Welke onderwerpen komen aan bod?

Een half jaar geleden is aan inwoners, ondernemers, jongeren en andere belanghebbenden wat zij belangrijke onderwerpen in hun leefomgeving vinden. De resultaten van al de gesprekken zijn gevat in een opgavennotitie. In de opgavennotitie wordt aangegeven welke onderwerpen je belangrijk vindt en die straks in de Omgevingsvisie aan bod moeten komen. De opgavennotitie en een begeleidende video zijn te zien op de pagina Documenten.

 

28 september tot en met 1 oktober; denk en doe mee!

Inwoners en andere belangstellenden kunnen van 28 september tot 1 oktober aan diverse workshops deelnemen op verschillende locaties in de gemeente. In de workshops ga je samen met anderen aan de slag om oplossingen te bedenken voor de opgaven.

Wethouder Aukje Treep: “Ik ben blij dat we na de zomer op een veilige en goede manier de volgende stap zetten in het betrekken van onze inwoners en andere belanghebbenden. Samen aan de slag met de toekomst van Soest en Soesterberg. De betrokkenheid van de samenleving bij het maken van de Omgevingsvisie 2040 vind ik erg belangrijk omdat het eindproduct beter wordt als meer mensen meedenken vanuit verschillende invalshoeken. Ik doe hierbij dan ook de oproep, heb je een mening, idee, suggestie over onze gemeente in 2040? Doe mee die laatste week van september en schrijf je zo snel mogelijk in als belangstellende via de website van de Omgevingsvisie!

 

Inschrijven voor workshops

Je kunt je vanaf nu registreren als je van plan bent jezelf in te schrijven voor een van de onderwerpen die in de workshops behandeld worden, dit kan via het interesseformulier nadat je jezelf heeft ingelezen in de diverse workshops (klik hier voor het overzicht). Je ontvangt dan als eerste en persoonlijk begin september de link naar de inschrijving voor de workshops. Vanaf 2 september is het definitieve programma bekend en kunnen alle geïnteresseerden zich inschrijven voor een of meerdere workshops.

soest
2208