Hoe omgaan met extremer weer: Poeh wat heet!

Pfoe wat heet!

Bron afbeelding: Beeldbank gemeente Soest

In 2019 werd het oude Nederlandse temperatuurrecord uit 1944 gebroken met meer dan 2 graden. Ook deze zomer heeft de Soester het vaak warm. Door perioden van droogte en een warme lucht voelt het soms nog veel warmer dan de thermometer aangeeft. Het gevolg is dat je slechter slaapt en minder productief bent. En voor mensen met een kwetsbare gezondheid is het oplopen van de temperatuur zelfs levensbedreigend. We zijn druk op zoek naar verkoeling. Zwemmen, een bankje in de schaduw, zonnescherm uit of een ijsje eten. Wat kan je nog meer doen om hittestress te voorkomen? Welke risico’s zijn er door hittestress? En hoe gaan we hier samen mee om? We luisteren graag naar uw ideeën om te gebruiken voor de toekomstplannen voor Soest.

Achtergrond informatie

We krijgen in Soest te maken met extremer weer: heftige regenbuien en lange perioden van hitte en droogte. Dat merken we om ons heen. Straten, zoals de Nieuweweg, Koninginnelaan en Korte en Lange Brinkweg, staan blank en tuinen lopen onder water. Het gras wordt geler en we zoeken meer naar verkoeling. Welke risico’s zijn er door de effecten van klimaatverandering? Hoe gaan we samen met dit extreme weer om? We luisteren graag naar uw ideeën om te gebruiken voor de toekomstplannen voor Soest.

Voor meer data en informatie over de effecten van extreem weer in de regio van Soest kunt u de Klimaateffectenatlas bekijken (klik hier).

|
soest
2208