Hoe omgaan met extremer weer: Laag en nat

Laag en nat

Bron afbeelding: Stichting RIONED

Door de klimaatverandering komen er steeds vaker fikse hoosbuien voor. De rioleringen in Soest kunnen al dat water niet goed verwerken en de dorpen zijn versteend, waardoor het water niet meer de bodem in zakt. Het stroomt over de verharding naar het laagste punt en zorgt daar voor problemen.

Gevolg: vooral in de lage delen van de dorpen zoals aan de zuidkant van Soesterberg en aan de voet van de Soester Eng, natte voeten tijdens het fietsen, ondergelopen straten en waterschade aan huizen en bedrijven. Hoe gaan we samen om met de gevolgen van de heftige regenbuien? Welke risico’s zijn er? We luisteren graag naar uw ideeën om te gebruiken voor de toekomstplannen voor Soest.

Achtergrond informatie

We krijgen in Soest te maken met extremer weer: heftige regenbuien en lange perioden van hitte en droogte. Dat merken we om ons heen. Straten, zoals de Nieuweweg, Koninginnelaan en Korte en Lange Brinkweg, staan blank en tuinen lopen onder water. Het gras wordt geler en we zoeken meer naar verkoeling. Welke risico’s zijn er door de effecten van klimaatverandering? Hoe gaan we samen met dit extreme weer om? We luisteren graag naar uw ideeën om te gebruiken voor de toekomstplannen voor Soest.

Voor meer data en informatie over de effecten van extreem weer in de regio van Soest kunt u de Klimaateffectenatlas bekijken (klik hier).

|
soest
2208