Hoe omgaan met extremer weer: Hoog en droog

Hoog en droog

Bron afbeelding: Evelien van Assenbergh

Elke zomer merken we het, er valt lange tijd geen druppel regen. Het is voor steeds langere perioden droog. Het is dorstig weer voor de natuur en de Soesters. Het gras wordt geler en de bomen verliezen hun blad. Tegelijkertijd gebruiken wij veel water, we vullen zwembaden en sproeien de tuin. Is er wel voldoende water beschikbaar in de toekomst? Welke risico’s zijn er door droogte? Hoe gaan we hier samen mee om? We luisteren graag naar uw ideeën om te gebruiken voor de toekomstplannen voor Soest.

Achtergrondinformatie

We krijgen in Soest te maken met extremer weer: heftige regenbuien en lange perioden van hitte en droogte. Dat merken we om ons heen. Straten, zoals de Nieuweweg, Koninginnelaan en Korte en Lange Brinkweg, staan blank en tuinen lopen onder water. Het gras wordt geler en we zoeken meer naar verkoeling. Welke risico’s zijn er door de effecten van klimaatverandering? Hoe gaan we samen met dit extreme weer om? We luisteren graag naar uw ideeën om te gebruiken voor de toekomstplannen voor Soest.

Voor meer data en informatie over de effecten van extreem weer in de regio van Soest kunt u de Klimaateffectenatlas bekijken (klik hier).

|
soest
2208