Soesterberg en de ‘Wegh der Weegen’

Soesterberg en de ‘Wegh der Weegen’

Langs de hele Amersfoortsestraat (N237, ofwel Wegh der Weegen) zijn verschillende partijen bezig met het ontwikkelen van zowel natuurprojecten als stedelijke projecten. Denk aan alle ontwikkelingen rond het Nationaal Militair Museum, de Nederlandse Goudkluis en de toekomstige ontwikkelingen op defensieterreinen. Soesterberg ligt daar middenin.
Zowel voor bewoners als de overheid valt het niet mee om al deze ontwikkelingen te overzien. Het is duidelijk dat er in dit gebied zowel ruimte moet zijn voor natuur, als voor recreatie, wonen en werkgelegenheid. Ook de cultuurhistorie van het gebied speelt een belangrijke rol. 

 

 

Deel

Reacties

  • de Sorties aan de wegh der Weegen worden vooral aan de Amersfoortse kant steeds meer ontwikkeld of de eigenaren hebben totdoel om de sorties verder te gaan bebouwen. ZIe bv Zon en Schild.De Wegh de Weegen moet, wat mij betreft, zijn karakter behouden of we moeten dat verder versterken. Laten we de Weg behandelen als middelpunt van het nationaal landschap Utrechtse Heuvelrug. Als we het het nationaal landschap meer naar het noorden willen doortrekken dan is een verstedelijkte Weg wellicht een breekpunt.De weg moet vanaf Utrecht tot en met aan de Stichtse rotonde een monument worden en ook zo behandeld worden.
    25-11-2020 19:23:36
  • Ooit is de Wegh der Weegen aangelegd als voorbeeld van publiek-private samenwerking. Op de percelen langs de weg rustten verplichtingen. Zijn die erfdienstbaarheden ooit opgeheven of bestaan ze nog ?Het bestemmingsplan moet kantorisatie van de Wegh der Weegen tegengaan. Kantoren en bedrijven kunnen zich vestigen bij OV knooppunten of op industrieterreinen. Laat de Amersfoortseweg zo groen mogelijk.
    5-11-2020 9:54:48
U moet registreren/ingelogd zijn om te reageren
soest
2208