Rust en stilte in Soesterberg

Rust en stilte in Soesterberg

Te veel omgevingsgeluid is niet goed voor de gezondheid en ook vaak niet goed voor een prettig woon- en leefklimaat. Het is daarom de moeite waard om te bespreken wat we als gemeente kunnen en moeten doen aan omgevingsgeluid. In Soesterberg is er veel achtergrondgeluid door de snelweg en provinciale weg.

 

 

Deel

Reacties

 • wil
  sloop oud bouw achter zijde dorp. Plant een groene buffer langs de A28 en plan daar hedendaagse nieuwbouw.
  21-11-2020 22:13:08
 • Eens met Joery, laat de groene contouren die er nu nog zijn staan, zodat dat zorgt voor geluidsvermindering. En kijk naar plekken waar wel gebouwd kan worden (herontwikkeling) zoals nu op Rademakerstraat gaat plaatsvinden. Maar zou bijvoorbeeld ook kunnen bij de badkamerspeciaalzaak (staat weer leeg) in Soesterberg Noord. En zo zijn er nog wel meer plekken te vinden in het dorp.
  11-11-2020 10:43:43
 • Door meer bos aan te planten en de groene delen te versterken zorg je voor geluidsvermindering.Als groen wordt vervangen voor woningbouw, dan is dat gelijk een geluidsverhoging voor heel Soesterberg.Als Soest dit echt wilt aanpakken, dan zouden ze voor elke stukje groen vermindering minimaal het dubbele ergens anders in Soesterberg moeten realiseren.Een voorbeeld: 16ha groen bij oude tempel ombouwen naar woningbouw, minimaal 32ha bos aanplanten binnen Soesterberg. Kan/past dat niet? dan moet je het niet doen want anders is het een kwaliteitsvermindering in de leefomgeving.Hierdoor wordt je als gemeente en als project ontwikkelaar gedwongen om naar herbouw alternatieven te kijken, want dat is toch al rood.
  4-11-2020 16:07:48
U moet registreren/ingelogd zijn om te reageren
soest
2208