Centrumgevoel in Soest

Centrumgevoel in Soest

Bezoekers van Soest missen een duidelijk en gezellig centrum. Dat gaat ten koste van de aantrekkelijkheid van Soest als plek om te recreëren en te ontmoeten. Veel inwoners zijn gewend aan de lintbebouwing en het gebrek aan een echt centrum en ervaren dit niet als een minpunt. 

 

 

Deel

Reacties

  • Het is belangrijk een levendig en gezellig Soest te hebben.Waar meer te doen is dan alleen winkels. Ik denk dan aan een plek voor ontmoeten. Een echt centrum lijkt lastig te realiseren in een uitgestrekt dorp . Dus Soest zuid blijft ,is al leuk. Steenhofstraat blijft maar dan een kleiner stuk. Nieuw wordt cultuur bij het gemeentehuis.is bieb, medische voorzieningen, muziektent, groentetuintjes, koffietentje, speelgelegenheid, sport, chilplekken met bankjes. Woningen. Dat is er tussen in. We hebben helaas geen Brinkdorp. Het blijft wel een beetje wat uit elkaar liggen. Jammer maar het is niet anders.
    25-11-2020 17:57:45
  • Soest is van oorsprong een lintdorp, een dorp met al zijn charmes en door zijn lengte zo divers, waarom een centrum als grotere steden binnen handbereik zijn met tot nog toe openbaar vervoer. voor instromers bedenk waarom je in Soest gaat wonen en niet achteraf klagen dat er geen centrum is. al jaren wordt getracht een centrum te creëren. de enige optie zou de Eng zijn
    23-11-2020 22:22:07
  • Alle winkels bij elkaar zetten (echte centrum/ dorps plein (geen auto's)), en de achter gelaten panden ombouwen tot woningen.
    5-11-2020 12:23:47
U moet registreren/ingelogd zijn om te reageren
soest
2208