Waar gaan we werken?

Waar gaan we werken?

Er is veel ondernemerszin in Soest en Soesterberg en dat willen we graag zo houden en daar waar mogelijk versterken. Daarbij vinden we het belangrijk dat met name de lokale ondernemer mogelijkheden krijgt om zich hier te vestigen. Dat zijn immers de ondernemers die bijdragen aan onze lokale economie en werkgelegenheid. 

Maar bedrijven hebben ruimte nodig, en ruimte is schaars. Ruimte die bijvoorbeeld ook ingevuld kan worden door woningen, want ook daar is behoefte aan. Vraag is dus waar we met elkaar de prioriteit moeten bepalen. Moeten onze ondernemers altijd in Soest/Soesterberg terecht kunnen? Of is het acceptabel dat sommige (grote) bedrijven naar een andere plek verplaatsen? En hoe zorgen we ervoor dat met een toename van het aantal bedrijven binnen de gemeente de leef kwaliteit goed blijft? 
 

 

 

Deel

Reacties

  • De gemeente moet openstaan voor bedrijven die zich hier willen vestigen.Alleen moet men beter kijken naar de plek waar deze bedrijven zich kunnen vestigen.Langs de A28 is een uitermate geschikte locatie voor de wat grotere bedrijven die vooral producten leveren voor buiten Soest.In Soest zelf kies je voor kleinere bedrijfjes ( aannemers, fietsenmakers, e.d)Bedrijventerrein de Kolken is een gemiste kans. Dat was uitstekend geschikt om er een mooie wijk voor starters van te maken.Starters die vaak buiten Soest werken en een snelle ontsluiting van de wijk richting Utrecht, Amsterdam heeft.Had zeker gepast met een gedeeltelijke bebouwing van de Jachthuislaan.
    23-11-2020 19:18:34
  • Ik had graag eigenlijk voor alle vraagstellingen een neutralere en minder suggestieve vraagstelling gehad. Of een optie tot niets van bovengenoemde, maar.....
    4-11-2020 19:41:52
U moet registreren/ingelogd zijn om te reageren
soest
2208