Invloed op uw omgeving

Invloed op uw omgeving

Wat wilt u doen om uw straat of uw buurt mooier te maken? En wat verwacht u dan van de gemeente?
Heeft u ideeën en wilt u ze alvast aan ons kwijt? Schrijf ze dan hieronder in het reactievenster.

 

 

Deel

Reacties

 • Ergens voor staan kan weerstand oproepen en niet reageren, maar het laat ook lef zien. En lef nodigt weer uit om door te gaan op een ingeslagen pad, en volgers aan te trekken.
  20-11-2020 21:41:37
 • Het is in de 2020 individuele samenleving niet zo bijzonder, dat je zelfvertrouwen om je eigen buurt te mobiliseren beperkt is. Aansluiten bij een gemeentelijke regie / initiatief is dan wel comfortabel. Dat kan buurten in beweging zetten, vertrouwen is essentieel.
  20-11-2020 21:37:00
 • Ik vind de gemeente nogal onzichtbaar als het gaat om de mogelijkheden voor burgers om zelf met iets aan de slag te gaan en daarvoor hulp, begeleiding en eventueel budget te krijgen. Dit zou veel duidelijker en vooral enthousiaster kunnen. Al te vaak worden toch weer 'de regels' gebruikt om dingen in de kiem te smoren. Dit terwijl in het coalitieakkoord zo uitdrukkelijk wordt gesproken over hoe belangrijk men de participatie van bewoners vindt. Doe er dan toch ook eens echt iets mee! Stap naar voren, organiseer leuke dingen, jaag aan. Ik weet maar al te goed dat het niet makkelijk is, en dat de kloof best breed is. Dus je moet als gemeente echt vastbesloten zijn, dat is 1; maar je moet je organisatie en je organisatiecultuur er ook op inrichten. Want dan heb je enthousiaste burgers, en dan loopt het toch weer vast in regel dit of bestemming dat. Zie de opmerking van Marcel. Participatie is meer, veel meer, dan ergens een deur op een kier zetten en dan roepen: ja maar er komt niemand, hoe kan dat nou??
  19-11-2020 14:06:51
 • Vorig jaar heb ik met een aantal enthousiaste buurtbewoners meegeholpen aan het vergroenen van de Noordelijke Eng. Dit plan werd geinitieerd en gesubsidieerd door de gemeente. Ik vond dit heel positief en het is jammer dat het midden in de uitvoering gestrand is. Ik hoop op een vervolg.
  11-11-2020 11:30:54
U moet registreren/ingelogd zijn om te reageren
soest
2208